Zeytinyağlı diyet kereviz tarifi ile hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir öğün tüketmiş olacaksınız. Kerevizde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde metabolizmanızı güçlendireceksiniz. Aynı zamanda kerevizde bulunan sodyum klorür sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tuzu sağlıklı şekilde alacaksınız. Kerevizlerinizi alın, lezzetli mi lezzetli bir yemek yapıyoruz…

Zeytinyağlı Diyet Kereviz Malzemeleri

Diyet yemek tarifleri arasında en faydalı olanlardan biri şüphesiz zeytinyağlı kerevizdir. Zeytinyağlı diyet kereviz tarifi hem sizin hem de ailenizin sağlıklı beslenmesi için lezzetli bir seçim olacaktır. Vitamin deposu olan kereviz yemeğinde kullanılan malzemeler ise şunlardır:

  • 500 gr. kereviz
  • 2 çorba kaşığı kadar buğday unu
  • 3 tane havuç
  • 3 tane patates
  • Yarım demet dereotu
  • 90 gr. bezelye
  • 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 4 tane limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker

Zeytinyağlı Diyet Kereviz Hazırlanışı

Zeytinyağlı diyet kereviz yapmak için öncelikli olarak tencereye suyu doldurun ve kaynatın. Kerevizleri soymadan kaynayan suya atın ve 3 – 4 dakika kadar kaynatın. Kaynayan kerevizleri süzgece alın ve kabuklarını soyun. 4 adet limonun suyunu sıkın ve içine unla birlikte biraz su ilave edin.

Soyulmuş olan kerevizleri bu karışıma ilave ederek birkaç dakika sonra çıkarın. Genişçe bir tencereye kerevizleri dizin. Havuç ve patatesleri soyarak yıkayın, sonrasında küp şeker şeklinde doğrayarak kerevizlerin üzerine koyun. Kalan limon suyunu üzerlerine dökün. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek, orta ateşte 35 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı diyet kereviz yemeğinizi ocaktan almadan bir kaç dakika önce bezelyeleri ilave edin. Soğuyunca servis edin. Diyet yemekleri ile sağlıklı yaşayın.

Kalori: 120

Diyetisyen ve beslenme danışmanları tarafından önerilen diyet yemekleri ile tariflerinden yararlanarak sağlıklı ve zinde kalın…


Yorumunuzu Paylaşmak İster Misiniz?