Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

İş Dünyası Şişman Erkek Sevmiyor!

Şişman Olmanın Zararları Kurumsal Hayatta da Kendini Gösteriyor! 

Kilolu kadınların iş mülakatlarında zayıf kadınları geçerek işe alınma ihtimalleri daha düşüktür hatta ücretleri de daha azdır. Şimdilerde ise aynı durumu erkeklerin yaşadığı söyleniyor. İş dünyası şişman erkek sevmiyor ve kilolu olanlara yapılan muameleler gittikçe kötü bir hal alıyor.

Yapılan son araştırmalarda da şişman olmak konusunda artık kadın-erkek fark etmiyor. Şişman erkekler iş dünyasında hoş karşılanmıyor, hatta Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde sözlü ve fiziki tacize uğruyorlar. Peki neden şişman olmak bu kadar kötü bir durum olarak adlandırılıyor? İş hayatında şişman olmanın zararları neler? Neden iş dünyası şişman erkek sevmiyor? Birlikte bakalım…

 

Şişman Çalışanlar Ürünleri Satamıyor!

Kuzey Carolina Üniversitesi ve Rice Üniversitesi’nden araştırmacıların “Şişmanlık satmıyor: Perakende dünyasında şişmanlığın damgalanmasının sinsi etkileri” başlıklı çalışmasına göre kilolu erkekler de kadınlar kadar ayrımcılığa uğruyor. İş dünyası şişman erkek sevmiyor ve iş hayatında kilolu olmak çok büyük dezavantaj olarak görülüyor.

“Journal of Applied Psychology”de yayımlanan çalışmaya göre şişman bir görünüm kazandırılarak iş görüşmesine giden erkekler, bazı mağazalara da müşteri olarak gönderildiler. Şişman olmanın zararlarını hem iş müracaatlarında hem de müşteri olarak gittikleri yerlerde gördüler. Hatta iş görüşmesini yapan kişiler görüşmeyi bir an önce bitirmeye çabaladılar. Mağazalara alışverişe gönderilen şişman erkekler ise müşteri temsilcileri tarafından dikkate alınmadılar ya da ilgi görmediler.

Kilolu olmanın zararları günümüze kadar hep kadınların karşısına çıksa da erkekler de artık şişman olmanın dezavantajlarını yaşamaya başladılar. Perakende dünyasında çalışan şişman erkekler de ayrımcılıktan nasiplerini alıyorlar ve şişman erkek çalışanlar daha az becerikli, düzensiz ve profesyonellikten uzak muamelesi görüyorlar. Bu algıyı kıramayan şişman erkekler ise depresyona giriyor ya da kendini sosyal hayattan ve iş dünyasından uzak tutma eğilimi gösteriyor.

[widget-87]

İş dünyası şişman erkek sevmiyor ve bu durum ciddi psikolojik sorunların yanında toplumsal problemlere neden oluyor. Pek çok zeki insandan iş hayatında şişman olmaları yüzünden yararlanılamıyor. Bu nedenle de şişman erkekler topluma katkı sağlayamıyorlar.

Şişmanlara Bakış Açısının Değişmesi Şart!

İş dünyası şişman erkek sevmiyor evet ancak bu durumu değiştirmenin tek yolu doğru iletişim ve algı oluşturmaktan geçiyor. Özellikle medya ve moda dünyası bizi zayıf olmaya zorladığı için zayıf olmayanlar toplumda kabul görmüyor. Şişman erkekler ve şişman kadınlar bu dünyadan değilmiş gibi bir muamele ile karşılaşıyor.

Yapılması gereken bu algıyı değiştirmek için şişman erkek ve kadınları topluma kazandırmak, iş dünyasına bu görüşlerini değiştirecekleri eğitimler vermek, kişinin görünüşüyle değil başarılarıyla ilgilenmeyi öğretmektir. Kilolu olanlara ise sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, diyetisyen ve psikolog desteği vererek onları topluma kazandırmak gerekir.

Kilolu olmanın zararları hem sağlık açısından hem de sosyal açıdan karşımıza çıktığı için yapmamız gereken yukarıda bahsettiğimiz gibi patronlara doğru algıyı kazandırmak ve şişman olanlara da sağlıklı bir hayat için doğru beslenmeyi öğretmektir. Siz de şişman olmanın zararları ile karşılaşıyorsanız mutlaka profesyonel destek almalısınız. Evet, iş dünyası şişman erkek sevmiyor ancak kilolu olmak kaderiniz değil, bu durumu siz değiştirebilirsiniz.

[widget-89]

Yorum Yap