Menü Planlama

DİYET DANIŞMANLIĞI VÜCUT ANALİZİ YÖNTEMLER DİYET LİSTESİ NERELERDEYİZ? SSS

Menü Planlama Nedir?

Toplu yemek servis eden üniversite, okul, hastane, fabrika, kreş, huzur evi, spor salonu gibi kurum ve kuruluşlara, hizmet verdikleri topluluğun fizyolojik özelliklerine ve beslenme ihtiyaçlarına uygun olarak mevsime ve kurum bütçesine göre haftalık veya aylık menü planlama çalışmalarıdır. Firma ve toplulukların doğru besinleri tüketmeleri,  sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, memnuniyetlerinin ve motivasyonlarının artması, kaliteli yemek servislerinin oluşturulması hedeflenir. Menü hazırlama programları ile kişi ve firmalara sağlıklı beslenme listesi, günlük yemek menüsü, haftalık ve aylık yemek menüsü sağlanır. Kurum ve kuruluşlara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıracak menü planlama hizmeti sayesinde daha verimli çalışma koşulları elde edilir.

Menü Planlama Diyet Uzmanı – Özel Beslenme Listesi Hazırlama

günlük yemek menüsü

Menü Planlamaya Neden İhtiyacınız Var?

Sağlıklı beslenmenin yaşam haline getirilmesi okul, hastane ve iş yeri gibi alanlarda daha kolay sağlanmaktadır. Yemek hizmetlerinden yararlananların yaş, cinsiyet ve kilosuna, hatta iş dalına göre besin ihtiyaçları belirlenmelidir. Kişilerin günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarlarına uygun, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral değerlerine göre yemek ve kahvaltı menü planlaması yapılmalıdır. Menü planlama da uzman diyetisyenler tarafından yapılmalıdır. Menü hazırlama kapsamında sağlıklı beslenme listesi gruba özel olmalıdır.

Menü planlama çalışmalarıyla servis edilen yemeklerin herkese hitap etmesi amaçlanmalıdır. Günlük yemek menüsü ile aylık yemek menüsü, sektöre ve çalışan sayısına, taleplere ve çalışanların harcadıkları enerjiye göre diyet uzmanı tarafından belirlenmelidir. Menü hazırlama hizmeti veren diyetisyen, alanında uzman olmalıdır.

Menü Planlama Hizmetine:

  • Hizmet verdiğiniz grubun fizyolojik ve beslenme özelliklerini öğrenmek için,
  • Doğru mutfak koşullarını oluşturmak için,
  • Firma bütçesini iyi kullanmak için,
  • Servis yaptığınız kişilerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak için,
  • Yaşa ve ihtiyaçlara göre menü hazırlamak için,
  • Çalışma koşullarına göre menü hazırlamak için,
  • Yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için,
  • Firma memnuniyetini artırmak için ihtiyacınız vardır.

Beslenme Danışmanlığı İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Size özel yöntemler, hızlı ve etkili diyetler, uzman danışmanlık ve mutlu bir hayat…

alanında uzman diyetisyenler

İlk Randevu

Danışanlarla ilk randevunun yapılması ile kilo verme / koruma programlarımız hakkında detaylı bilgilendirme.


alanında uzman diyetisyenler

Teşhis

Çocuk ve yetişkinlere, hamile ve hastalara, yaşlı ve sporculara özel beslenme danışmanlığı problem teşhisi.


alanında uzman diyetisyenler

Yöntem Belirleme

İdeal kilo hesaplama, günlük kalori ihtiyacını belirleme, ayrıntılı vücut analizleriyle diyet uygulamaları için yöntem seçme.


diyet uzmanı

alanında uzman diyetisyenler

Tedavi

Haftalık ve aylık sağlıklı beslenme programlarının hazırlanması, kişiye özel egzersiz ve spor önerilerinin yapılması.


alanında uzman diyetisyenler

Haftalık Kontroller

Her hasta için özel olarak haftalık ve aylık kontrollerin yapılması, sonuçların değerlendirilmesi ve motivasyon.


alanında uzman diyetisyenler

Sonuç Koruma

Elde edilen başarılı sonuçların kilo koruma programları ile korunması, danışanın sağlıklı beslenme alışkanlığına devam etmesi.


Menü Planlama Hizmetinde Neler Yapılır?

Menü Planlama hizmeti ile kurum ve kuruluşların hizmet verdikleri grupların ihtiyaçlarına uygun olarak sağlıklı beslenme listesi hazırlanır. Aynı zamanda günlük, haftalık ve aylık yemek menüsü oluşturulur. Menü hazırlama aşamalarının tamamında firma yöneticileri ve çalışanları ile işbirliği yapılır.

Grubun Fizyolojik Durumunun Analizi

Menü planlama hazırlıklarından önce grubun yaş, cinsiyet ve kilo analizleri yapılır. Aynı zamanda gösterdikleri performans ve harcadıkları güç analiz edilir. Kurumsal beslenme danışmanlığı dahilinde bu yöntem sık sık kullanılır. Günlük yemek menüsü hazırlanırken grubun tüm özellikleri göz önünde bulundurulur.

 



Grubun Yemek Alışkanlıklarının Analizi

Yemek menüleri hazırlanırken grubun yaş, eğitim, sosyal ve kültürel yapı, gelenek ve göreneklere göre nasıl beslendikleri, neleri yedikleri ve neleri yemedikleri öğrenilir. Menü planlama için gerekli veriler toplanır.

Grubun Çalışma Şartlarının Analizi

Masa başı ya da saha çalışanlarının çalışma şartları, öğrencilerin ders saatleri, hastaların kalış süreleri ve diğer etmenler göz önünde bulundurularak menü planlama için çerçeve çizilir. Diyet uzmanı, tüm verileri analiz eder. Menü hazırlama aşamasında bu veriler kullanılır.

Enerji ve Kalori Analizi

Kişilerin günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarlarına uygun, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral değerleri analiz edilerek besin ihtiyaçları belirlenir. Beslenme danışmanlığı kapsamında sağlıklı beslenme listesi için gereken veriler toplanır. Menü planlama aşamasında bu veriler yine kullanılır.

Menülerin Hazırlanması

Elde edilen verilerin ışığında haftalık ya da aylık yemek menüsü hazırlanır. Sağlıklı beslenme kriterlerine uygun, günlük besin ihtiyaçlarını karşılayacak, çalışma koşullarına göre kilo alma ve vermeyi engelleyecek yemek listeleri oluşturulur. Günlük yemek menüsü ve haftalık yemek menüsü hazırlanırken sağlıklı beslenme göz önünde bulundurulur. Menü planlama çalışmaları sağlıklı bir şekilde yapılır.

Menü Planlama hizmetleri ile çalışanlarınız ya da hizmet verdiğiniz kişiler için sağlıklı beslenme kurallarına uygun menüler hazırlamış olacak, memnuniyet ve bağlılığı artıracaksınız. Uzman diyetisyen tarafından hazırlanan günlük yemek menüsü, haftalık yemek menüsü ve aylık yemek menüsü edinerek yemekhane hazırlıklarını daha rahat yapacaksınız. Menü hazırlama desteği alarak daha verimli çalışma ortamları yaratacaksınız.


Size özel beslenme programlarının hazırlanmasında kullanılan beden kitle endeksi, ideal kilo, BMH, günlük enerji ihtiyacı, yağ oranı, bel kalça oranı, nabız hesaplama yöntemleri.
Kalori Cetveli

Gün içinde tüketilen besinlerin içerdikleri kalori, karbonhidrat, protein ve yağ oranlarının belirlenmesi.

Nabız Hesaplama

Yaşa göre maksimum antrenman nabzı ve sonra nabız eşiklerinin hesaplanması, egzersiz programının oluşturulması.

Bel Kalça Oranı Hesaplama

Vücudun ideal ölçülerde olup olmadığını hesaplamak, kilo verme çalışmalarına nereden başlayacağını öğrenilmesi.

Yağ Oranı Hesaplama

Bel çevresi, boyun, kalça gibi vücut bölümlerinin ölçülmesi ile kişinin sahip olması gereken ideal yağ oranının belirlenmesi.

Kalori Hesaplama

Günlük alınması gereken enerjinin belirlenmesi, kişinin tüketmesi gereken yiyeceklerinin kalorisini belirleme.

BMH Hesaplama

Kişinin uyku ve dinlenme halinde, nefes alma, kalp atışı hızının ölçülmesi, hayati işlevler için gerekli olan enerjinin belirlenmesi.

İdeal Kilo Hesaplama

Kişinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için boy ile orantılı olan kilo değerinin hesaplanması, ideal kiloya ulaşmasının sağlanması.

Beden Kitle İndeksi – BMI

Vücuttaki yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının hesaplanması, ideal kilonun aşılıp aşılmadığının kontrol edilmesi ve tanı koyma.

Hangi danışmanlık hizmetini alacağınızın belirlenmesinde ve size özel beslenme programlarının uygulanmasında kullanılan programlar.
Kilo Koruma Programı

Hedef kilosuna ulaşanların kilolarını korumaları için beslenme listelerinin ve egzersiz programının hazırlanması.

Haftalık Kontrol

Haftalık diyetisyen kontrolleri, metabolizma ölçümleri, beslenme programının yararlı olup olmadığının ölçümü.

Haftalık Ölçüm ve Vücut Analizleri

Vücut ağırlığı, bazal metabolik hız, vücut yağ ve kas dokusu, ödem miktarı ölçümleri ile beslenme ve diyet çalışmaları.

Yaşam Tarzı Değerlendirme

Yeme içme alışkanlıkları, sağlık ve vücut ağırlığı durumu, besin seçimi ve yaşam tarzı analizleriyle diyet programları.

Son zamanların en ünlü diyet listeleri, hızlı ve etkili kilo vermek isteyenlerin tercihi olan detoks, dukan, atkins, isveç, montignac ile taş devri, japon, volümetrik, göbek eriten diyetlerin tarifleri, uygulanışları ve yararları.

Diyet Uzmanı Türkiye genelinde 81 ilde uzman diyetisyenler ve yaşam koçları ile sağlıklı yaşam danışmanlığı yapmaktadır.
Adana

Menü planlama fiyatları ne kadar?

Menü planlama fiyatları, hizmet almak isteyen kurum ve kuruluşlara özel olarak belirlenir. Okullar, hastaneler, firmalar ya da kamu kuruluşları için verilen menü hazırlama hizmeti ücretleri hakkında en sağlıklı bilgiyi diyetisyeniniz verecektir.

Menü planlama kimler için gereklidir?

Menü planlama; toplu yemek servis eden üniversite, okul, hastane, fabrika, kreş, huzur evi, spor salonu gibi kurum ve kuruluşlar için gereklidir. Sağlıklı beslenme listesi ve günlük yemek menüsü ihtiyacı olan her yerde menü planlama yararlı olacaktır.

Menü planlama diyetisyenleri kimler?

Menü planlama diyetisyenleri; günlük yemek menüsü, haftalık yemek menüsü ve aylık yemek menüsü hazırlamada uzman olan, Türkiye’nin en iyi diyet uzmanları olarak bilinen beslenme danışmanlarıdır. Şehrinizin en iyi diyetisyenleri olarak sizlere bu alanda hizmet vermektedirler.

Menü planlama ne kadar sürer?

Menü planlama, sağlıklı beslenme listesi ve özel diyet programlarının hazırlanma sürecini kapsadığı için diyetisyen tarafından ne kadar süreceği belirlenebilir. Ayrıca hizmet almak isteyen kurum ya da kuruluş beslenme danışmanlığı süresini kendi belirleyebilir. Menü planlama süresi hakkında en iyi bilgiyi diyetisyeniniz verecektir.

Menü planlama hizmeti hangi şehirlerde var?

Diyet Uzmanı olarak menü planlama hizmetimizi İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit, Antalya, Konya, Yalova ve Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde alanında uzman diyetisyenler ile birlikte vermekteyiz. Size en yakın diyetisyeni öğrenmek için diyetisyenler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.