kalp hastaları nasıl beslenmeli

Kalp Hastaları Nasıl Beslenmeli? Kalp Hastalıkları ve Beslenme

Kalp hastaları nasıl beslenmeli sorusunu son zamanlarda çok fazla duyar olduk. Kalp hastalarının beslenmesine sağlıklı insanlara oranla daha fazla dikkat etmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple sizler için başlıca birkaç öneri hazırladık. Kalp hastaları nasıl beslenmeli ve nelere dikkat etmeli birlikte bakalım…

İlk olarak fazla doymuş yağlardan kaçınmanız gerek çünkü bunlar kan kolesterolünüzü yükseltecektir. Bol bol omega 3 almalısınız. Haftada 2 ya da 3 kez balık tüketmeli günde 2 adet ceviz yemelisiniz. Kalp hastalıkları ve beslenme düzeni oldukça önemlidir bu sebepten yemek düzeninizi iyi kurmalı her gün aynı saatlerde küçük ölçeklerle beslenmelisinizÖnleminizi genç yaşta almanız, yaşlılığınıza yatırım olacaktır. Eğer yaşlıysanız ve kalp hastalıkları konusunda sağlık sıkıntıları yaşıyorsanız, diyetisyene başvurarak yaşlılıkta beslenme danışmanlığı hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Kalp hastaları neler yemeli ve kalp hastaları ne yememeli konusunda uzman desteği de alabilirsiniz.

Kalp Hastaları Neler Yemeli ve Neler Yememeli?

Kalp hastaları neler yemeli konusuna gelecek olursak. Kalp sağlığına iyi gelen yiyeceklerin başını sarımsak çekmektedir. Sarımsağın içinde bulunan besin öğeleri dolasıyla damar içinde ki pıhtılaşmayı engeller. Balık tüketmek damar içi tıkanıkların azalmasında etkin rol oynar. Kalp hastalıkları ve beslenme konusunda son önerimiz ise Ceviz ve fındık ikisi de içinde barındırdıkları yüksek antioksidan sayesinde Omega-3 ve magnezyum alımınızı sağlayacaktır. Kalp hastaları ne yememeli konusuna gelecek olursak. Kuyruk yağı, Kaymak, Karides, Havyar, Aşırı yağlı börek, Sigara, alkol, Sakatlar, pastırma, salam ve sosisten kesinlikle uzak durulmalıdır.

kalp damar hastalıklarında beslenme

Kalp Hastaları İçin Risk Oluşturan Yiyecekler

Kalp hastaları için en büyük risk kolesterolü düşüren yiyeceklerdir. En büyük risk grubundan bir diğeri ise sigaradır. Diğerleri ise sırayla işlenmiş hazır et ürünleri: Salam sosis, jambon. Yüksek tuz tüketimi, alkol tüketmekte bu risk grubunda fakat özel günlerde bir kadeh kırmızı şarap tüketmek kalbiniz için büyük bir risk oluşturmaz.

  • Tuz
  • Turşu
  • Salamura zeytin
  • Tuzda balık
  • Trans yağ ve margarin
  • Çiğ sebze ve meyveler
  • Kuru baklagiller
  • Kuyruk yağı
  • Kaymak, krema, yoğunlaştırılmış süt toz
  • Karides, havyar, kalamar gibi deniz ürünleri
  • Ördek, kaz eti
  • Hamur işleri
  • Alkol
  • Günde 1 fincandan fazla kahve ve neskafe
  • İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
  • Kızartılmış ve kavrulmuş besinler

Kolesterolü Düşürmek ve Kalp Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler

Şu anda kalp damar hastası iseniz kesinlikle uzman bir kalp damar hastalıklarında beslenme danışmanlığı hizmeti almanızda fayda var. Bu hizmet sayesinde daha uzun süre sağlıklı kalabilir ve hayatınıza devam edebilirsiniz. Kolesterolü düşürmek için yağda kızarmış etlerden, peynirden, sert margarinlerden ve 500 gramı aşan süt ve yoğurt ürünlerini tüketmekten kaçınmalısınız. Kalp sağlını korumak istiyorsanız kaçınmaz gerekenler ise aşırı stres, alkol, sigara ve tüm fast food ürünlerini hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Eğer yaşınız 50’yi geçmiş ise yaşlılıkta beslenme danışmanlığı hizmetini kesinlikle almalısınız. 50 yaşından genç iseniz diyetisyen yardımı almak ilerde doğacak kalp sorunlarınızın önüne geçmesini sağlar.

Kalp Hastaları Bu 10 Şeyi Yapmayın!

  1. Karnınız tok iken denize girmeyin.
  2. Denize canınız istediğinde birden bire atlamayın.
  3. Yemeği yedikten sonra hemen yürüyüşe çıkmayın.
  4. Güneşin dik geldiği vakitlerden ve uzun süre güneşin etkisinde kalmaktan kaçının.
  5. Denizdeyken kesinlikle çok derine dalmayın ve kıyıdan fazla uzaklaşmayın.
  6. Seyahat ederken uzun yolculuklardan ve az molalı seyahatlerden uzak durun.
  7. 2 Litreden az su içmeyin.
  8. İlaçlarınızı kafanıza göre bırakmayın.
  9. Alkolden kaçının.
  10. İdrar söktürücülerden uzak durun.

Kalp hastalıkları ve beslenme konusunda en doğru bilgiyi diyetisyen hekiminizden alabilirsiniz. Çünkü kalp hastaları ne yememeli konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Kolesterolü düşüren yiyecekler karşısında dikkat edilmelidir. Kalp ve damar hastalıklarında beslenme danışmanlığı, yaşlılıkta beslenme danışmanlığı gibi pek çok danışmanlık hizmetini diyetisyeninizden alabilirsiniz.

Yazdır

Yazdır

Bu yazıyı okuyanlar bunlarıda okudu: