Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Hayat Standardınızı Düşüren Kabızlık Problemine İyi Gelecek 6 Yiyecek

Kabızlık Şikâyetim Var ve Kabızlığı Nasıl Önlerim Mi Diyorsunuz? Yiyeceklerinize Dikkat Ederek Kabızlık Şikâyetine Son Verin!

Kabızlık şikâyeti özellikle sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve atladığımız öğünlerle ilişkili… Bu problem karşısında ilaçlara sarılmadan önce kabızlığı önleyen yiyecekler ve içeceklere başvurabiliriz. Yerken ya da içerken zevk de alabileceğiniz Kabızlığı önleyen yiyecekler ve içeceklerde mevcut.

Kabızlık probleminden kurtulmak için neler tüketilmesi gerekiyor? Hangi besinler kabızlığı önler? İşte kabızlığı önleyen 6 yiyecek aşağıda yer alıyor! Yazımızı sonuna kadar okumanızda yarar var…

1. Erik:

Kabızlığı önleyen yiyecekler arasında yer alan ve kabızlık şikâyeti yaşayan kişiler için, erik potasyum, magnezyum, demir, Fosfat ve A,C, B vitaminleri açısından zengin bir besin olan erik, kabızlığı önleyici yiyecekler içerisinde ilk sıralarda yer alır. Kabızlık giderici özelliği olan erik sindirim sistemini çalıştırıp hazmı kolaylaştırır. Kabızlık gideren yiyecekler arasında olan erik, özellikle komposto şeklinde tüketilmesi ile bağırsaklar çok iyi çalışır.

Erik iyi bir idrar söktürücü ve kabızlık giderici bir besin olarak dolaplarımız da yerini alması gerekiyor.

2. Elma:

Uzman diyetisyenler kabızlığı önleyen yiyecekler içerisinde en etkili eylemin lifli gıdalar tüketmek olduğunu vurguluyor. İşte elma kabızlığı gideren lifli gıdalar arasında en etkili kabızlığı gideren yiyeceklerdendir. Kabızlık şikâyeti yaşayanlar için elma içerisindeki yoğun lif miktarı ile kabızlığa çözüm oluyor.

Sindirim sistemine büyük etkisi olan kabızlığı önleyen yiyecekler içerisinde yer alan elma lifli yapısıyla bağırsakları harekete geçirerek sindirimi hızlandırıyor.

[widget-87]

3.Ispanak:

Kabızlık şikâyetine bire bir çözüm olan ıspanak aynı zamanda vücut için zengin vitaminler ve gerekli mineralleri içererek, hazmı kolaylaştırıp kabızlığı önleyen yiyecekler arasında yer almaktadır.

Uzman diyetisyenler kabızlık şikâyeti çeken hastalara ıspanağın çiğ olarak salata içerisinde tüketildiğinde mükemmel bir lif kaynağı olduğunu vurguluyor. Kabızlığı gideren diğer bir yöntem ise ıspanağı haşlayıp içerisine bir kaşık bal atarak içmektir. Kabızlık giderici bu besin sizi rahatlatacak.

4. Kuru İncir:

Kabızlığı önleyen yiyecekler içerisinde yüksek lif içeriğine sahip olan incir, kabızlığın giderilmesinde bağırsakta bulunan toksin maddelerinin giderilmesinde önemli yere sahiptir.

Kabızlık giderici kuru inciri yatmadan önce suya koyup sabah aç karnına yiyerek de bağırsaklarınızın çalışma hızını artırabilirsiniz. Kabızlığı önleyen yiyecekler içerisinden inciri yeteri kadar tüketimini yaparsanız kabızlık sorununuzda gözle görülür azalmalar olacaktır.

5. Kayısı:

Kabızlık giderici bir yiyecek olan yaş kayısı kabızlığı önleyen yiyecekler arasında en etkili olanlardan biri. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta kabızlığı gideren yiyecek olan kayısı fazla alındığında ishale yol açmaktadır.

Kurumuş kayısıyı süt ile kaynatılıp içildiği takdirde kabızlığa ne iyi gelir endişenize son verebilirsiniz. Özellikle kabızlık şikâyeti sorununa kurutulmuş kayısıyı iki saat suda bekletip uyumadan önce yerseniz ve bu uygulamayı 20 gün uygularsanız bağırsaklarınız düzenli şekilde çalışacaktır.

6. Zeytinyağı:

Gastrit ülser gibi hastalıklara karşı korumada etkili olan zeytinyağı kabızlığı gideren yiyecekler arasında yer almaktadır. Besinlerin bağırsaklar tarafından emilimini kolaylaştırması bağırsak çalışma sistemini düzene sokuyor.

Besinlerin bağırsaklardan geçimini kolaylaştıran zeytinyağını, her sabah bir veya iki kaşık tüketerek basit kronik kabızlık şikâyetlerinden kurtulabilirsiniz.

Kabızlığı önleyen yiyecekleri tüketerek hazımsızlığınızı giderir ve bu besinlerin yanında bol su tüketimi ile de desteklenerek kabızlık probleminden kurtulabilir hayat standartlarınızı yükseltirsiniz. Kabızlık hakkında daha ayrıntılı bilgi almak, kabızlığa ne iyi gelir öğrenmek istiyorsanız kişiye özel uygulamalar gerçekleştiren uzman diyetisyenlere danışabilirsiniz.

[widget-100]

Yorum Yap