Randevu Al
Randevu Al +90 (850) 532 33 44
Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası Tarifi İle Lezzeti Hissedin!

Mantar çorbası tarifi ile lezzetli ve keyifli bir öğün geçirebilirsiniz. Ayrıca mantar çorbası yapımı sağlığınız açısından da oldukça faydalı olacaktır. Mantar çorbası nasıl yapılır sorusunu yanıtlamadan önce mantar çorbası tarifinin değerli besin kaynağı olan mantar hakkında konuşalım ve mantarın çeşitli faydalarından bahsedelim.

Mantar protein ve demir açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Bunun yanı sıra A, B, D, P,K vitaminlerini ve çeşitli mineralleri barındırır. İçeriğinde bulunan protein sayesinde etin yerini tutmaktadır. Bu nedenle tüketimine özen gösterilmelidir.  Mantar çorbası tarifi ile oldukça fayda sağlayan mükemmel besin mantar, vücuda kuvvet verir, bağışıklık sistemini güçlendirir, öğrenme yeteneğini arttırır, yorgunluğu giderir ve kansızlığa iyi gelir. Peki, bu yararlardan faydalanabileceğimiz bir tarif olan mantar çorbası tarifi nedir? Mantar çorbası nasıl yapılır? Öğrenelim…

 

Mantar Çorbası İle Keyifli Öğünler

Mantarı isterseniz ana yemek olarak isterseniz yemeklerin içine lezzet katması için kullanabilirsiniz.  Faydalı bir bitki olan mantarın tüketimine özen göstermekte yarar var. Peki, faydalı mantar çorbası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar çorbası nasıl yapılır? Mantar çorbası yapımı için aşamalar nelerdir?

Mantar çorbası tarifi

Malzemeler

  • 9 adet kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzeri için;
  • Kırmızı pul biber
  • Tereyağı

[widget-87]

Mantar çorbası yapımı için ilk olarak mantarları ve soğanları küçük küçük doğrayın.  Soğanı sıvıyağda iyice karıştırın ve ardından mantarları ekleyin. Az miktarda sulanana kadar kavurun. Un ekleyip tekrar karıştırın. Mantar çorbası yapımı aşamasında son olarak karabiber ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra sütü ilave edip kaynaya kadar karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve tuzunu atıp altını kapatın. İşte mantar çorbası tarifi…  Afiyetle yiyin.

Mantar Çorbası Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mantar bakımından Türkiye ye cennet demek hiçte yanlış olmaz yaklaşık 40 civarında yenmesinde sakınca olmayan mantara türü yetişmektedir. Oldukça faydalı olan mantarların zehirli olma ihtimallerini unutmadan tüketmekte yarar var. Görünüşüne bakarak zehirli olup olmadığı anlaşılması oldukça güç olan mantarlar doğadan rastgele toplanmamalıdır. Mantar çorbası tarifi nedir, mantar çorbası nasıl yapılır gibi sorulara cevap verdik. Peki, mantar nasıl saklanmalıdır?

Farklı 3 saklama çeşidi mevcuttur. Bunlardan biri kurutma yöntemidir. Bu yöntem ile mantar dehidre edilir yani suyundan arındırılır. Kullanılacağı zaman suda bekletilip öyle kullanılır. Diğer yöntem olan dondurma işleminde mantar iyice temizlenir ve dondurucuda saklanır. Son yöntem ise yarı pişirmedir. Bu yöntemde az pişirilen mantarlar vakumlanır ve soğuk şekilde tutularak kullanıma hazır bir şekilde bekler. Türlerine göre tüketimi ve yapılışı değişen mantarların rastgele toplanmaması konusunda uzmanlar dikkatle uyarmaktadır.

[widget-125]

Yorum Yap