Randevu Al
Randevu Al +90 (850) 532 33 44
Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Corona Virüse Karşı Almanız Gereken Önlemler ve Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Beslenme Önerileri

Corona Virüsü ve Bağışıklık Sistemi

Son günlerde ülke gündeminde yer alan korona virüsle mücadele yöntemlerinde, kişisel olarak almamız gereken ilk önlem bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmektir. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için almamız gereken pek çok önlem var. Bunların en başında sağlıklı beslenme geliyor. Ancak tek başına beslenmenizi düzenlemek bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için yeterli değil.

  • Düzenli uyumak, yeteri kadar dinlenebilmek
  • Sigara, alkol tüketmemek
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Stresten uzak durmak almanız gereken diğer önlemlerdir.

Evde kalmamız şuan toplum adına yapabileceğimiz en büyük yardım. Evde geçirilen bu günlerde beslenme bozukluğu ise verilen en büyük sınav olacaktır. Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için doğru ve kaliteli beslenmenize yardımcı olmak, ben ve diğer meslektaşlarımın temel görevidir.

 

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Tüketilecek Besinler

Güçlü bağışıklık sistemi için; selenyum, çinko, kalsiyum, magnezyum gibi minerallerden, c vitamini, b vitaminleri, d vitaminlerinden, protein, antioksidan, omega3 ve probiyotik içeriğinden zengin gıdaları günlük diyetinizde düzenli olarak bulundurmalısınız.

Selenyum içeriği zengin gıdalar; susam, brezilya cevizi, balık, sığır eti, hindi, tavuk, yumurta, ay çekirdeği, kuru fasulye, mantar, yulaf ezmesi, ıspanak, süt ve yoğurt, mercimek, muz, kaju fıstığı, chia tohumu…

Çinko içeriği zengin gıdalar; balık, buğday tohumu, et, ay çekirdeği, ceviz, badem, süt, yumurta, hindi, sarımsak, yer fıstığı, ıspanak, mantar, kakao, bezelye, susam, fasulye, maş fasulyesi…

Kalsiyum içeriği zengin gıdalar; süt, yoğurt, kefir, peynir…

[widget-87]

D vitamini içeriği zengin gıdalar; balık, yumurta, süt, yoğurt, peynir…

C vitamini içeriği zengin gıdalar; kuşburnu, limon, portakal, greyfurt, maydanoz, tere, roka, biber, domates, nar, mandalina, brokoli, ıspanak, soğan…

Probiyotik gıdalar; kefir, yoğurt, turşu, sirke…

Zencefil, zerdeçal, pul biber gibi baharatlar bağışıklık sistemini destekler.

Her gün en az 3 litre su tüketiyor olmak gerekiyor.

Tüm bu bilgiler eşliğinde şu temel beslenme ilkelerini bu dönemde beslenmenizde kullanabilirsiniz.

  • Her hafta 2 öğün balık tüketmek
  • Her hafta 2 öğün kuru bakliyat tüketmek
  • Her gün 2 porsiyon taze meyve tüketmek
  • Her öğünde çiğ sebze ya da sebze yemeği tüketmek
  • Haftada 2 öğün kırmızı et tüketmek
  • Tam buğday ekmeği tüketmek
  • Haftada 2 porsiyon kuru yemiş tüketmek (ceviz, ay çekirdeği, kaju, badem, fıstık)
  • Her gün 1 bardak kefir ve süt tüketmek
  • Haftada 3 öğün turşu tüketmek
  • Haftada 2 öğün hindi tüketmek
  • Her gün yoğurt tüketmek
  • Her gün en az 1 adet yumurta tüketmek

Ayrıca Bu Süreçte Yapmanız Gerekenler…

Temel beslenme kurallarınızı bu ilkelere göre düzenlemek ve sağlıklı yaşam kuralları gereği yeterli egzersiz yapabilmek, sigara ve alkol tüketmemek, düzenli uyumak, bol su tüketiyor olmak bağışıklığın kuvvetlenmesini ve bu günleri daha kolay geçirmenizi sağlayacaktır.

Güçlü bir bağışıklık, sağlıklı bir beden ve pozitif bir zihin ile anı değerli kılacağınız, dinlendiğiniz bu günlerin keyfine varacağınız, özlem duyduğunuz her şeye bu günlerden sonra daha kıymet vererek sahip çıkabileceğiniz mutlu günler dilerim.

Yazar: Diyetisyen Özlem Sevindik

[widget-36]

Yorum Yap