Randevu Al
Randevu Al +90 (850) 532 33 44
Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Diyetini Zedeleme Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Ye

Zeytinyağlı kereviz tarifi nedir ve nasıl yapılır sorularını yanıtlamadan önce kerevizin muhteşem faydalarından bahsetmek gerek. Kereviz bitkisi içeriğindeki yüksek besin değerleri sayesinde sağlığımızı korumamıza yardımcı değerli bir besindir. Kerevizin kendisi, tohumu ve kökü pek çok alanda yarar sağlamaktadır.

Sağlığımıza sağlık kata kereviz bitkisi; iltihaplanmayı önler, toksinleri arındırır, enfeksiyon oluşumunu engeller, cildi güzelleştirir, lif açısından oldukça zengindir ve bu sayede zayıflamamıza yardımcı önemli bir besin kaynağıdır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcıdır. Peki, sağlık dolu zeytinyağlı kereviz tarifi için neler gereklidir?  Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Bakalım…

 

Zeytinyağlı Kereviz İle Sağlık Dolu Bir Öğün

Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilen kereviz sağlığını düşünenler için ihmal edilmemesi gereken besinlerden. Zeytinyağlı kereviz tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Öğrenelim…

Zeytinyağlı kereviz tarifi

  • Malzemeler
    • 2 adet kereviz
    • 1 adet soğan
    • 1 adet patates
    • 1adet havuç
    • 1 adet kereviz sapı
    • 1 adet limon suyu
    • 1/3 su bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz

[widget-87]

Zeytinyağlı kereviz yemeği için gerekli olan malzemeleri saydık. Şimdi ise zeytinyağlı kereviz yapımı aşamalarını sıralamaktadır. Zeytinyağlı kereviz yapımı için öncelikle kerevizleri soyun, küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin. Ardından havucu ve patatesi de kerevizlerin büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra soğanları zeytinyağında kavurun ve havuçları ilave edip pişirin. Havuçlar pişmeye başladıktan sonra patatesleri de ekleyin. Zeytinyağlı kereviz yapımı için son aşamada ise limon suyunu ilave edin, üzerini geçecek kadar su katın ve tuz ile şeker ayarını yapın. Patatesler 2/3 oranında piştikten sonra kerevizleri ilave edin ve yemeğinizi pişmeye bırakın. Ilık veya soğuk bir şekilde kereviz yaprakları eşliğinde servis edin. Afiyetle yiyin. İşte zeytinyağlı kereviz yapımı…

Kereviz Bitkisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Zeytinyağlı kereviz tarifi ile diyet listenize sağlıklı bir yemek daha ekleyebilirsiniz. Kereviz çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilmektedir. Kerevizi sıkıp suyunu içebilirsiniz, çorbasını yapabilirsiniz, salatası ve yemeği gibi çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilmektedir.  Hatta kerevizin lapasını vücudunuzdaki şişlik ve morlukları gidermek için kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı kereviz tarifi verirken kerevizin çeşitli yararlarından söz ettik. Fakat kerevizin bazı yan etkileri de mevcuttur ve bunlara dikkat etmek gerekir.  Kereviz fazla tüketilmesi durumunda idrar söktürücü özelliğinden dolayı vücudun su kaybetmesine neden olabilmektedir. İçeriğinde bulunan liften dolayı fazla tüketilmesi ishale yol açabilir. Bu nedenlerden dolayı kerevizi tüketmeden önce diyetisyeninize danışmalısınız.

[widget-125]

Yorum Yap