Diyetisyen Misin?

Diyet Uzmanı - Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam Merkezi

Kumkuat Nedir?

Turunçgil Ailesinin Gözbebeği Kumkuat Meyvesi

Kumkuat nedir? Dünya üzerine Doğu Asya ve Çin de yetişen kumkuat turunçgil ailesine mensup bir meyvedir. Ekşi veya tatlı olabilir. Kumkuat bodur ağaçlarda yetişen koyu yeşil yapraklara sahip bir meyvedir. Ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişmektedir. Kumkuat meyvesine kamkat, süs mandalinası veya altın portakal isimleri de verilmektedir. Kumkuatı diğer turunçgillerden ayıran özelliği ise kabuğuyla beraber tüketilmesidir. İlk denemede anlaşılmayan tadı ikinci kez yendiğinde anlaşılacaktır. Reçel, salata hatta turşu yaparken bile kumkuat meyvesi kullanılır.

Evde de yetiştirilebilen besin değeri oldukça yüksek olan kumkuat limonu andıran bir şekle ve portakalı andıran bir renge sahiptir. Kabuğu ile birlikte tüketilen kumkuat meyvesi ne kadar uzun süre çiğnenir ise tadı o kadar güzelleşir. Kimileri için kabuğu sert glebilir. Böyle durumlarda bir süre kaynar suda bekletilebilir. Kumkuat yalnızca meyve olarak değil çeşitli yiyeceklerin ve içeceklerin içerisine katılarak da tüketilebilir. Oldukça faydalı olan kumkuat son zamanlarda daha popüler olmuştur. Peki, kumkuat faydaları nelerdir? Kumkuat ne işe yarar? Bakalım…

 

Mucize Besin Kumkuatın Mucizevi Faydaları

Kumkuat nedir sorusunu yanıtlarken kumkuat faydaları nelerdir sorusunu da yanıtlamak gerekir. Kumkuat; içeriğinde bulunan antioksidan ve zengin vitamin ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.  Aynı zamanda antioksidan özelliği kanser riskini düşürmektedir.  Kumkuat vücuttaki şeker miktarını dengelemektedir.  Mucize besin kumkuat cildin güzelleşmesine ve sindirim sisteminin iyileşmesine de olumlu etkilerde bulunur. Antiseptik özelliği bulunan kumkuatmeyvesi küçük zehirlenmeleri ve böcek ısırıklarını iyileştirmede etkilidir. İçerisinde bulunan kalsiyum ilekemik ve diş sağlığını korumatadır.  Minik meyvemiz kumkuat A, B1, B2 ve B3 vitaminleri sayesinde sinir sisteminin güçlenmesine etkin rol oynamaktadır.  Bunun sonucunda da sinir ve stresten kaynaklı oluşan baş ağrılarına da engel olmaktadır. Kısacası kumkuat meyvesi tahmin edilenden çok daha fazla yarar sağlayan son derece sağlıklı bir besindir.

[widget-87]

Kumkuat faydaları arasında merak edilen bir diğer soru ise kumkuat zayıflatır mı sorusudur? Kumkuat faydaları arasında ise obezite ve obeziteyle ilişkili hastalıklar ile mücadele etmesi yer almaktadır.  Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazımsızlık probleminin ortadan kalkmasını sağlamaktadır ve idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Kumkuat meyvesi kalori bakımından son derece düşük miktardadır. Aynı zamanda bolca vitamin içermektedir. Zayıflama sürecinde kişiler şeker barındırdığından dolayı meyvelerden de uzak durmaktadır. Fakat kumkuat düşük şekeri miktarı ile tercih edilebilecekler arasındadır. Tek başına tüketimi elbette yetersiz olacaktır. Fakat diyet listesinde bulunmasında epey yarar var.

Kumkuat Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kumkuat nedir? Kumkuat faydaları nelerdir? Kumkuat ne işe yarar? Şeklinde çeşitli soruları yanıtladık. Peki, kumkuat seçimi nasıl olmalıdır? Kumkuat alırken nelere dikkat edilmelidir?  Kumkuat seçerken; lekesiz olmasına özen gösterin, yumuşak kabuklu ve dolgun olanları seçin. Olgun olarak nitelendirilen kumkuatlar parlak turuncu veya sarı renktedir. Kumkuat meyvesi tezgahta birkaç gün, buzdolabında ise hava almamak koşuluyla 2 hafta muhafaza edilebilir.

Kumkuat meyvesi çeşitli şekillerde çeşitli yiyeceklerle bir arada tüketilebilir. Marmelat veya reçeli yapılabilir. Ev yapımı ekmem ve ev yapımı dondurmalara ilave edilebilir. Kek ve kurabiye yapılabilir. Kumkuat turşusu kurulabilir. Salatanın içerisinde çiğ olarak ya da sos olarak kullanılabilir. Kumkuat pişirildiği zaman kaybolan asidi sayesinde et ve tavuk yemeklerinde de kullanılabilir. Bitkisel çaylar yapılırken de kullanılabilir. Çeşitli maske yapımında da kullanılmaktadır. Kumkuat nedir? Kumkuat faydaları nelerdir? Kumkuat ne işe yarar? Kumkuat nasıl seçilmelidir? Sorularını yanıtladık. Tabi siz tüketmeden önce diyetisyeninize danışmayı ihmal etmeyin.

[widget-125]

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!